follow

An exquisite mixture of elements - House Sedibe by Nico van der Meulen Architects

An exquisite mixture of elements - House Sedibe by Nico van der Meulen Architects - 5.0 out of 5 based on 1 vote

The home is an exquisite mixture of elements, with sculpted busts and copper accents in the form of lamps – elegant and warm.

An exquisite mixture of elements - House Sedibe by Nico van der Meulen Architects

House Sedibe was completed by Nico van der Meulen Architects, and is located in the suburb of Bryanston in Johannesburg, South Africa.

House Sedibe by Nico van der Meulen Architects: (☛ click here for more info)

“Situated within the heart of Bryanston in Johannesburg South Africa, this stand gracefully borders the Riverclub golf course. Positioned on top of a sloping site, it proudly elevates above its surroundings. Originally a single storey traditional house, this brief involved adding a second storey and increasing the areas to more than double its existing size. The style of the house was modernized, prioritizing the views, while ensuring natural northern light penetrates every room. The idea of elongating and stretching the building to its maximum length was birthed upon by studying the layout of the existing plan. Likened to an elastic band that is stretched, the concept resulted in lengthened facades that framed the landscape. Strategically using frameless folding doors allowed for a transparency on the two longest facades making this contemporary home truly unique. Brilliantly planned and designed, the layout of the house promises views of the golf course from almost every room. Long and narrow in form, the design was successful in seamlessly merging the interior with the exterior.

Walking over a Koi pond before entering the house sets the tone of tranquility which engulfs you as you make your way through the well designed open plan double volume spaces. Suspended bridges and a glass staircase pierce the majestic double volume space contributing to the open and airiness of this design. In keeping with natural colours and materials Nico van der Meulen Architects ensured the house blends in with its surrounding.

Architectural brilliance resulted in a design that presents unobstructed views to the park, while combining the practicality of everyday living with the comfort of luxurious open spaces.”

Visit Nico van der Meulen Architects
Photos:

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 4.00 (1 Vote)

Share on Tumblr

Search

Get instant updates via email




Get instant updates via email